Bienvenida - Benvinguda

El Club Palindromista Internacional inicia en 2010 una nueva etapa con renovada ilusión y entusiasmo.
Bienvenid@s seáis, compositores, lectores y amantes de los palíndromos.

El Club Palindromista Internacional inicia el 2010 una etapa nova amb il·lusió renovada i entusiasme.
Sigueu benvinguts, compositors, palindromaires, lectors i amants dels palíndroms.

Allí lo camufla, mal fuma colilla.

Markos Gimeno

martes, 22 de febrero de 2011

Un REAL PLAER

La meva dedicació als palíndroms, en aquesta ocasió ha comportat que em demanin ser jurat d’un certamen ben peculiar i engrescador.
La nova associació anomenada Cavall de joguina, formada per gent jove i vital (un d’ells exalumne meu), ha convocat un Certamen d’Invenció de Mots. L’associació es defineix de la següent manera:

Cavall de Joguina ha nascut per ésser un pols de crítica, de reflexió, d'anàlisi i de revisió de tot allò que forma l'statu quo des de la ironia i l’enginy. Com diuen els nostres estatuts, Cavall de Joguina “té com a finalitat fomentar l'esperit crític del ciutadà i promoure la participació en el raonament i reflexió sobre la moral, l'ètica i els costums de la nostra societat”. Vivim en un món marcat per fortes ideologies i formes de veure’l que ens modulen la nostra identitat i ens fan creure que som lliures. Els mitjans, les tendències, les herències del passat, les estructures socials, etc.. ens vomiten uns inputs dels quals difícilment ens podem deslliurar. Però si realment volem ser lliures, hem de tenir la capacitat de qüestionar-nos tot allò que ens envolta i a nosaltres mateixos. En altres paraules, ser crítics. Radicalment crítics. Cavall de Joguina volem posar de potes enlaire qualsevol qüestió imaginable, perquè dubtem que aquest món sigui el millor dels possibles. Per què "papallona" i no "diligència" designa la papallona? Realment ens agrada veure cada dia les declaracions dels futbolistes? “Home” també significa dona?”

Els premis són ben il·lustratius: Premi Ramon Llull al millor mot inventat i Premi Ambrose Bierce al millor significat.

El proper dijous 24, compartiré taula amb Màrius Serra per a lliurar els premis. Un REAL PLAER.

Vegeu l'enllaç de la notícia:

http://www.anoiadiari.cat/noticia/9952/marius-serra-lliurara-el-premi-del-i-certamen-d-invencio-de-mots/imprimir

Mi dedicación a los palíndromos, en esta ocasión ha comportado que me pidan ser jurado de un certamen muy peculiar y estimulante.
La nueva asociación denominada Cavall de joguina (Caballo de juguete), formada por gente joven y vital (uno de ellos ex alumno mío), ha convocado un Certamen de Invención de Palabras. La asociación se define de la siguiente manera:

" Cavall de joguina ha nacido para ser un pulso de crítica, de reflexión, de análisis y de revisión de todo aquello que forma el statu quo desde la ironía y el ingenio. Como dicen nuestros estatutos, Cavall de joguina "tiene como finalidad fomentar el espíritu crítico del ciudadano y promover la participación en el razonamiento y reflexión sobre la moral, la ética y las costumbres de nuestra sociedad". Vivimos en un mundo marcado por fuertes ideologías y formas de verlo que nos modulan nuestra identidad y nos hacen creer que somos libres. Los medios, las tendencias, las herencias del pasado, las estructuras sociales, etc .. nos vomitan unos inputs de los que difícilmente nos podemos librar. Pero si realmente queremos ser libres, debemos tener la capacidad de cuestionarnos todo lo que nos rodea y a nosotros mismos. En otras palabras, ser críticos. Radicalmente críticos. Cavall de joguina queremos poner patas arriba cualquier cuestión imaginable, porque dudamos que este mundo sea el mejor de los posibles. ¿Por qué "mariposa" y no "diligencia" designa la mariposa? Realmente nos gusta ver cada día las declaraciones de los futbolistas? "Hombre" también significa “mujer”? "

Los premios son bien ilustrativos: Premi Ramon Llull a la mejor palabra inventada y Premio Ambrose Bierce al mejor significado.

El próximo jueves 24, compartiré mesa con Màrius Serra para entregar los premios. Un REAL PLAER.

Ver el enlace de la noticia:

http://www.anoiadiari.cat/noticia/9952/marius-serra-lliurara-el-premi-del-i-certamen-d-invencio-de-mots/imprimir

No hay comentarios:

Publicar un comentario