Bienvenida - Benvinguda

El Club Palindromista Internacional inicia en 2010 una nueva etapa con renovada ilusión y entusiasmo.
Bienvenid@s seáis, compositores, lectores y amantes de los palíndromos.

El Club Palindromista Internacional inicia el 2010 una etapa nova amb il·lusió renovada i entusiasme.
Sigueu benvinguts, compositors, palindromaires, lectors i amants dels palíndroms.

Allí lo camufla, mal fuma colilla.

Markos Gimeno

domingo, 18 de abril de 2010

TROBADA CARDEDEU 2010



Súria 2006, Olot 2007, Igualada 2008, Torredembarra 2009, Cardedeu 2010, Ermua 2011?

Les trobades del Club Palindromista Internacional es van succeint, totes diferents, amb novetats, sorpreses, però sempre intenses i interessants.

La jornada d'ahir, 17 d'abril, començava amb una visita al Museu Tomàs Balvey, de la Pça de l'Ajuntament de Cardedeu. A continuació una visita a l'arquitectura modernista i a la magnífica finca dels Viader.

En aquesta ocasió vam ser acollits magníficament pel palindromista Martí Sunyol a la seva ciutat. Cap a mig matí iniciàvem les sessions del CPI. Pere Ruiz informà sobre la nova etapa del nostre club i sobre les expectatives i els projectes de futur. Tot seguit iniciàrem les anomenades micro-ponències.

1- FONS BIBLIOGRÀFIC PALINDRÒMIC de Jesús Lladó (Igualada). Lladó va exposar amb tota mena de detalls el material que compon la seva biblioteca especialitzada. Llibres de palíndroms, la revista SEMAGAMES, revistes especialitzades, articles de premsa, premsa local, assaigs i documentació diversa. La dissertació va anar acompanyada per la projecció d'exemplars significatius i curiosos.

2- KOMIK, per Markos Gimeno (Ermua). El Markos ens va llegir una enginyosa i còmica història palindròmica acompanyada per les vinyetes dibuixades per ell mateix.

3- Entrevista i Facebook palindròmic, per Martí Sunyol. Projecció d'una entrevista feta per la televisió local i informació sobre la creació d'un facebook de persones amb nom i cognom palindròmic.

Després d'aquestes tres interessants micro-ponències, ens vam dirigir al restaurant, tot aturant-nos en una sèrie d'aparadors de botigues on s'hi podien veure palíndroms dels participants a la trobada.

Un bon dinar en què, òbviament, tots els plats van ser regats amb un vi embotellat amb etiqueta al·lusiva a la trobada. Les converses sobre palíndroms, debats i elaboració de diverses frases (per exemple ARA, PER ÀPAT, EL BON SEITÓ, TIES. NOBLE TAPA, REPARA.Jesús Lladó) hi van ser presents durant tot l'àpat. Cal aprofitar al màxim l'avinentesa perquè només ens trobem un cop a l'any. Després de les postres, la tertúlia palindrómica es va perllongar fins quarts de sis.

Cap allà les 6, a la recent estrenada biblioteca Marc de Vilalba, s'iniciaven els actes oberts al públic.

- RECITAL PALINDRÒMICO-MUSICAL. Producció de J. Lladó. Els palindromistes assistents vam recitar palíndroms propis i d'alguns que no van poder assistir-hi. Entre recitat i recitat, l'audició de música palindròmica.
Els intèrprets van ser Alberto Abia, M. José Abia, Francesc Capdevila, Eladi Erill, Josep M. Albaigès, Francesc Castanyer, Martí Sunyol, Josefet Fuentes, Xavier Torres, Sylvia Tichauer y un servidor a la coordinació.

- MICRO-REPRESENTACIONS TEATRALS PALINDRÒMQUES. Producció de Martí Sunyol. Un grup d'actors ens van interpretar adequadament una sèrie de situacions quotidianes en forma de palíndroms.

La sessió va acabar, de forma inesperada, amb la divertida intervenció d'Alfons Vilallonga, actor i compositor de l'òpera palindròmica Turning Point, que ja vaig ressenyar al seu moment a la nostra revista.

D'aquesta manera concloïa un dia intensíssim i productiu que se sumarà a la carpeta de la història i els records dels membres del CPI.

Des d'aquesta pàgina, agraïm a Martí Sunyol i a tota la gent que va fer que visquéssim una jornada inoblidable.

Jesús Lladó

No hay comentarios:

Publicar un comentario